Başkanın Mesajı

Değerli Meslektaşlarımız, Sevgili Ankemistler,

36 yıl önce 1986 yılında kurulan Derneğimiz o günden günümüze kadar ve dileriz ki daha uzun seneler Türk Tıbbına çeşitli faaliyetler göstererek hizmet verecektir. Derneğimizin misyonu olan antimikrobiyal kemoterapinin doğru şekilde uygulanması yıllar önce slogan haline getirdiğimiz “akılcı antibiyotik kullanımı” sözcüğünü baz alarak siz çok değerli hekimlerimize ve diğer sağlık çalışanlarımıza kongreler ve seminerler düzenleyerek, çeşitli yayınlarla ve gerektiğinde medyayı kullanmak gibi çeşitli vesilelerle bilgilendirme yapılmasına çalışılmıştır. Bu şekilde mesleki gelişimimize katkı sağlamak, kurumsal birliktelik ve dayanışmamızı artırmak, Derneğimiz faaliyet alanına giren konularda sosyal ve akademik çalışmalara katkı sunmak üzere, görev üstlenmiş bulunmaktayız..

Verilen görevleri daima hukukun üstünlüğü, mesleki dürüstlük ve objektiflik ilkeleri çerçevesinde, tüm toplumun menfaatini birlikte gözeterek, titizlik içinde yerine getirmekte olan ve bu amacımızı Türkiye’nin bu konuda kurumsal, sosyal gelişimine katkı sağlamak üzere, ANKEM Derneği sivil toplum örgütü olarak tüzel kişilik kazandırmış bulunmaktayız.

Derneğimizin amacının ve faaliyetlerinin belirlendiği ve tüzel kişiliğiyle ilişkin tüm bilgileri içeren ANKEM Derneği Tüzüğü web sayfamızda bilginize sunulmuştur.

Yıllar geçtikçe sizlerin de takdir edeceğiniz gibi tıbbi toplantılarda “ANKEM” bir marka olarak karşılanmaktadır. Markayı oluşturmak, onu yaratmak kolay bir iş olmadığı gibi sadece istekle ve arzuyla oluşturulamamakta, ancak bilim camiasının ve toplumun kabul etmesiyle gerçekleşebilmektedir. Marka yaratmak, uzun yıllar boyunca sürecek titiz ve başarılı çalışmayı gerektirir ki ANKEM bunu başarmış nadir Derneklerden biridir. Bundan sonra da Dernek olarak, edinilmiş bu marka değerini artırmaya yönelik her türlü gayret ve çalışmanın içerisinde olacağımızı ve bu süreci yine siz değerli hekimlerimizle el ele vererek gerçekleştireceğimizi bilmenizi isteriz.

Derneğimiz mezuniyet sonrası sürekli meslek içi eğitim süreçlerinin tamamında yine Kongrelerini düzenleyerek, yayınlarını ciddiyetle hazırlayarak tüm gayretiyle taviz verilmeden, objektiflik çerçevesinde, disiplin ile ve aynı zamanda sizlerin gayret ve çabalarıyla geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bilimsel faaliyetlerine devam edecektir.

ANKEM Derneği’nin web sayfasının yenilenmesiyle sizlere daha iyi hizmet vermek yolunda bir adım daha atmış bulunuyoruz. Sivil toplum örgütleri yenilikleri benimsedikçe, kurumsallaştıkça ve üyeleri birbirleriyle bilimsel ortamda kenetlendikçe güçlenir, gücünü arttırır. Bizler siz değerli ANKEMİST’ler için karanlık geçmişte bir ateş yaktık ve bu günleri gördük.  Bu ateıin ışığı ile etrafı daha net ve daha aydınlık görmenizi istedik. Sizlerin vereceği katkılar ile güçlenip yolumuza devam edeceğiz.

Bu vesile ile siz Değerli ANKEMİST’leri selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Prof.Dr. Bülent Gürler

ANKEM Derneği